Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Explosieveilige LED verlichting

AR-040 SpotLED

Robuuste en state-of-the-art LED-technologie voor op bouwplaatsen, voertuigen en machines.

Lees meer

Als totaal aanbieder van explosieveilige producten heeft Artidor ook op het gebied van Atex armaturen een gespecialiseerd aanbod. Atex staat voor ATmosphères EXplosibles, wat in het Frans zoiets betekent als explosieve omgevingen. Je kunt je voorstellen dat in explosiegevaarlijke omgevingen waar kortsluiting ontstaat veel gevaar kan opleveren voor uw werknemers. Zo kan er bij gebruik van niet-ATEX producten een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Dit alles wilt u natuurlijk zien te voorkomen en hiervoor kunt u met gebruik van onder andere onze explosieveilige LED verlichting, levensgevaarlijke situaties voorkomen.

ATEX LED verlichting

Onze ATEX producten voldoen allemaal aan de Europese richtijnen zoals opgenomen in de ATEX 114 (CE richtlijn) en de ATEX 153 (omgevingsrichtlijn). Er zijn volgens de ATEX richtlijnen bepaalde zones bepaald, alles om ervoor te zorgen dat de bedrijfsrisico die hiermee gepaard gaan duidelijk afgebakend worden. Het betreft de volgende zones:

Zone 0

Zone 0 is een gebied waarin een explosiegevaarlijke atmosfeer in de vorm van een gasmengel continu gedurende lange tijd (minimaal 1000 uur per jaar) aanwezig is of vaak zal voorkomen. 

Zone 1

Zone 1 is een gebied waarin zich bij normaal gebruik af en toe (tussen de 10 en 1000 uur per jaar) een explosieve atmosfeer in de vorm van gasmengsel kan voordoen. Dit kan onder andere ontstaan door reparatie, onderhoudswerkzaamheden of lekkage. 

Zone 2

Zone 2 is een gebied waarin bij normaal gebruik niet of nauwelijks (minder dan 10 uur per jaar) een explosieve atmosfeer, in de vorm van gasmengsel, zal ontstaan, maar als dit wel het geval is, dit voor slechts korte tijd zal aanhouden. 

Zone 20

Zone 20 is een gebied waarin een explosiegevaarlijke atmosfeer in de vorm van een wolk brandbaar stof zich in de lucht kan voordoen gedurende lange tijd (minimaal 1000 uur per jaar)

Zone 21

Zone 21 is een gebied waarin zich bij normaal gebruik af en toe (tussen de 10 en 1000 uur per jaar) een explosieve atmosfeer in de vorm van een wolk brandbare stoffen kan voordoen.

Zone 22

Zone 22 is een gebied waarin bij normaal gebruik niet of nauwelijks (minder dan 10 uur per jaar) een explosieveilige atmosfeer, in de vorm van een wolk brandbaar stof, zal ontstaan. Is dit wel het geval, is dit voor slechts korte tijd. 

ATEX verlichting

Kies daarom voor explosieveilige armaturen van Artidor om gevaarlijke situaties te voorkomen. Explosieveilige verlichting in omgevingen waar kortsluiting kan ontstaan en waar onder normale omstandigheden geen rekening mee gehouden wordt kan erg belangrijk zijn. Het juiste product op de juiste plaats waarborgt in veel gevallen de veiligheid en zekerheid van uw personeel en machines. Heeft u vragen over het juiste product (zoals ATEX armaturen) voor uw werkomgeving of wilt u advies, neem dan direct contact op.