Meer dan 30 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Gönnheimer BBO 50 inch
Gönnheimer PC100
Gönnheimer Membrane keyboard
Gönnheimer AP170 ATEX Wifi router
Gönnheimer HS154 ATEX handscanner
Gönnheimer ATEX Joystick
Gönnheimer FD153 ATEX USB stick
Gönnheimer ATEX muis
Gönnheimer KI154 ATEX Toetsenbord interface
Gönnheimer BBO 50 inch
Gönnheimer PC100
Gönnheimer Membrane keyboard
Gönnheimer AP170 ATEX Wifi router
Gönnheimer HS154 ATEX handscanner
Gönnheimer ATEX Joystick
Gönnheimer FD153 ATEX USB stick
Gönnheimer ATEX muis
Gönnheimer KI154 ATEX Toetsenbord interface

PC100: het flexibele Ex PC concept

De toekomst van bedienings- en bewakingsapparatuur voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden is steeds meer gebaseerd op universeel toepasbare, modulaire producten dan op hele specialistische, op maat gemaakte oplossingen voor een specifieke situatie. De gebruiker wil over een moderne machine interface beschikken die volledig onafhankelijk is van de huidige PC-platforms en daardoor een zeer lange levensduur heeft.

Deze trend heeft geleid tot de ontwikkeling van het PC100 concept. Door het gebruik van standaard componenten is een zeer grote technische en functionele onafhankelijkheid bereikt. Daarnaast kan de nieuwste HMI technologie op ieder moment worden geïntegreerd.

Door een slimme combinatie van beschermingswijzen tegen ontsteking voldoet het PC100 concept aan alle eisen voor gebruik in Zone 1, zonder dat speciale eisen worden gesteld aan de installatie. Er wordt géén gebruik gemaakt van intrinsiek veilige circuits, dus géén blauwe bekabeling of speciale kabelgoten.

Concept


De explosieveilige PC100 is een gebruikersinterface voor gebruik in Zone 1 die aan iedere industriële PC gekoppeld kan worden. De PC wordt in niet-geclassificeerd gebied (NGG) geplaatst en kan direct aan de bestaande netwerken gekoppeld worden; het gebruik van speciale barriers is overbodig. Een upgrade naar een computer met meer rekenkracht, geheugen of opslagcapaciteit blijft op ieder moment mogelijk.

Behuizing


Alle modules (PC100 gebruikersinterface, toetsenbord en trackball) zijn geïntegreerd in een stijlvolle IP65 behuizing met lessenaar. Door het ontwerp voldoet de roestvaststalen behuizing aan de eisen die er voor het gebruik in cleanrooms en voor het gebruik in de genees- en voedingsmiddelenindustrie aan gesteld worden. Het is ook mogelijk om de PC100 modules in een bestaande behuizing op te nemen.

Wifi


In een moderne productieomgeving is een goed wifi-netwerk onmisbaar en dus kan de PC100 van wifi-communicatie worden voorzien. Daarnaast bieden we een explosieveilige WLAN router en kan ook het toetsenbord draadloos worden uitgevoerd.

Installatie


Voor de verbinding van de PC met de PC100 wordt een CAT 5 of CAT 6 netwerkkabel geadviseerd. Als alternatief kan ook een glasvezel worden gebruikt. De verbinding wordt gebruikt voor overdracht van het videosignaal en voor de transmissie van toetsenbord-, trackball- en joysticksignalen. De verbinding is niet intrinsiek veilig wat de aanleg en installatie veel eenvoudiger maakt.
Het toetsenbord, trackball en de joystick worden met stekkers met de PC100 verbonden.
De PC100 heeft een geïntegreerde verhoogd veilige (Ex e) klemmenkast voor het aansluiten van de voedingskabel.

Randapparatuur


De volgende explosieveilige randapparatuur voor gebruik in zone 1 is beschikbaar:

  • Toetsenbord, draadloos KB153
  • Toetsenbord KB153
  • Toetsenbord interface KI153
  • Trackball / Joystick TB153
  • USB stick FD153
  • WLAN Router / Access point AP170

Gönnheimer, specialist in explosieveilige elektronica


De Gönnheimer producten en oplossingen onderscheiden zich door hun innovatieve karakter ontwikkeld in nauwe samenspraak met klanten uit de farmaceutische, chemische en petrochemische industrie. Het ontwikkelen van machine-specifieke oplossingen behoort tot de kerncompetenties van Gönnheimer. De hoge kwaliteit wordt gegarandeerd doordat alle producten volledig in huis worden ontwikkeld en geproduceerd. De service eindigt niet aan de magazijndeur: technische ondersteuning, advies en after sales worden met hoofdletters geschreven.

Kortom


Het PC100 concept biedt alle mogelijkheden om ook voor de meest veeleisende locaties tot een goede oplossing te komen.

Downloads
Wilt u meer weten over het PC100 systeem?

Neem contact met ons op als u meer informatie
wilt of als u op zoek bent naar een oplossing
voor uw situatie. Wij helpen u graag verder!

image