Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

AR-047 & AR-048 nu ook voor zone 1 en 21

AR-047 en AR-048 voor zone 1 en 21Met genoegen kondigt Artidor de introductie aan van de nieuwste aanwinst in onze productfamilie: de AR-047 en AR-048 explosieveilige LED signaallampen voor gebruik in de zones 1, 2, 21 en 22. Deze lampen zijn ontworpen voor de uitdagende omstandigheden van de offshore, raffinaderijen, de (petro-) chemische en farmaceutische industrie, afvalverwerkingsbedrijven, hout- en metaalverwerkende industrie, levensmiddelen- en veevoederindustrie, verfspuiterijen en landbouw.

De AR-047 en AR-048 zijn opgebouwd uit robuuste roestvaststalen behuizingen, slagvaste polycarbonaat vensters, siliconen afdichtingen en afgegoten elektronica, waardoor ze volledig resistent zijn tegen water en zout. Voor minder veeleisende omgevingen zijn er ook versies leverbaar met een behuizing van geanodiseerd aluminium. Met hun IP65 beschermingsniveau zijn ze bestand tegen het binnendringen van water en stof. De lampen zijn geschikt voor omgevingstemperaturen van -20 °C tot +60 °C en dus zeer breed inzetbaar. Dit wordt nog eens versterkt door de lage bouwhoogte van slechts 60 mm; de lampen zijn daardoor veel minder kwetsbaar. Door het gebruik van LEDs en een uitstekende warmteafvoer is een lange levensduur van de lamp gegarandeerd.

Afhankelijk van de manier waarop de gebruiker de lamp aansluit, zal deze continu branden of knipperen met een frequentie van 1 Hertz. De lampen zijn uitgerust met een radiale kabelaansluiting of een aansluiting aan de onderzijde, handig voor montage op een besturingskast, en standaard voorzien van een roestvaststalen bevestigingsbeugel voor montage tegen de wand of muur.

Beide Artidor LED signaallichten zijn door Aangewezen Instantie Dekra Certification conform Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX) en de normen van de Internationale Elektrotechnische Commissie voor Explosieveiligheid (IECEx) gecertificeerd voor gebruik in zone 1, 2, 21 en 22, waardoor zij een betrouwbare en veilige keuze zijn voor gebruik in de meest uiteenlopende explosiegevaarlijke omgevingen.

Met de introductie van de AR-047 en AR-048 LED signaallampen biedt Artidor een innovatieve en hoogwaardige oplossing voor klanten die betrouwbare, duurzame en explosieveilige LED signaal- of waarschuwingslampen nodig hebben voor gebruik onder de meest uitdagende omstandigheden.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over de explosieveilige ATEX en IECEx gecertificeerde AR-047 en AR-048 signaallampen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op Meer nieuws