Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Een korte terugblik en vooruitkijken naar 2019

Na een aantal zeer drukke weken hebben we eindelijk tijd om terug te blikken op wat voor ons een geweldig jaar is gebleken. We hebben het bedrijf zien groeien, producten verbeterd en nieuwe producten ontwikkeld waarvan ons hart een sprongetje maakt. Sommige van die ontwikkelingen zijn nu klaar voor productie. En 2019 gaat een nog beter jaar worden.

In 2018 hebben we veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. Een van die producten zal 2019 zeker doen stralen, niet alleen voor ons, maar vooral ook voor onze klanten: een explosieveilige, lichte, draagbare ledlamp die niet alleen even helder is als traditionele werklampen, maar ook de hele dag meegaat. Waar de meeste draagbare lampen slechts enkele uren blijven branden, geeft deze nieuwe ledlamp tot wel 8 uur licht voordat hij weer moet worden opgeladen. Al die tijd blijft het licht even helder. Om dit te bereiken, hebben we ingenieuze lichte, energiezuinige accu's ontwikkeld. Het belangrijkste is dat de lamp veilig kan worden gebruikt in de gevaarlijke omgevingen van zone 1 en zone 21.

Ontwikkeling en testen

2018 was het jaar waarin deze nieuwe lamp werd ontwikkeld en getest. We hebben werkende prototypes gemaakt en het ziet er goed uit. Nu wachten we op de afronding van de ATEX-certificering door de aangemelde instantie. We verwachten dit proces in de komende weken af te ronden. Ons team is daar klaar voor en staat al in de startblokken om te beginnen met de productie.

Maar dit is natuurlijk niet het enige waar we in 2018 mee bezig zijn geweest. We hebben ook gewerkt aan veel verbeteringen van onze bestaande producten, zowel in esthetisch als in technologisch opzicht. Onze bewegingsdetectie- en dimmerschakelaars zijn nu ook beschikbaar in een roestvrijstalen versie. En onze nieuwe signaaltoren wordt gecertificeerd voor gebruik in zone 1-omgevingen.

Al met al is 2018 voor ons een spannend jaar geweest, waarin we veel in ontwikkeling hebben gestoken. Het komende jaar kunnen we dat eindelijk laten zien, met een hele reeks nieuwe producten en verbeteringen. Uiteraard houden we je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen die eraan staan te komen. Ondertussen wensen wij iedereen, namens het hele Artidor-team, het allerbeste voor 2019.