Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Explosiegevaarlijke omgevingen veiliger maken

Sommige banen zijn simpelweg gevaarlijk. Eén vonk kan een enorme explosie veroorzaken of slechte ventilatie kan verstikking tot gevolg hebben. Toch zijn deze taken noodzakelijk als we willen dat onze auto's blijven rijden, als we verf willen hebben om ons huis op te knappen of om het juiste parfum te vinden.

Daarom willen wij de mensen helpen die deze gevaarlijke banen hebben en hun werk vaak in explosiegevaarlijke omgevingen moeten doen. We willen dat ze over het gereedschap beschikken dat hun werk gemakkelijker maakt en er tegelijkertijd voor zorgen dat dit gereedschap in die omstandigheden zo veilig mogelijk kan worden gebruikt. Mensen zouden zich geen zorgen hoeven te maken of een werklamp al dan niet een vonk veroorzaakt. Laat die zorgen maar aan ons over.

Drie decennia innovatie

Al drie decennia lang komen we met innovatieve oplossingen voor de industrie, meestal gebaseerd op bestaande producten. Soms worden we gevraagd om een specifieke oplossing te vinden, andere keren is het gewoon een idee van iemand hier in de werkplaats in Geldrop en waar we dan mee aan de slag gaan. Maar alle oplossingen hebben twee dingen gemeen: alle oorspronkelijke eigenschappen, zoals het doordachte ontwerp en het gebruiks- en installatiegemak van het product, blijven zoveel mogelijk behouden. Wij zorgen er uiteraard voor dat al onze producten veilig zijn en voldoen aan de Europese richtlijnen.

Vanzelfsprekend zijn wij gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 voor de ontwikkeling, productie en verkoop van explosieveilige producten, evenals volgens EN ISO/IEC 80079-34:2011 voor de productie van apparaten en beveiligingssystemen bestemd voor gebruik in een potentieel explosieve atmosfeer volgens de Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114).

Geen idee is te gek

We vinden het heerlijk om voor elk probleem een oplossing te vinden en te werken aan machines waar we nog nooit van hebben gehoord of bij de eerste aanblik ook niet weten waarvoor ze dienen. We hebben verschillende manieren om tot die oplossing te komen. In feite zijn er dertien methoden die kunnen worden gebruikt om een product aan te passen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. We beheersen ze allemaal en we passen ze ook allemaal toe. We houden graag de vinger aan de pols om met nieuwe ideeën en inzichten op de proppen te komen. Dat willen we graag delen.