Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Waarom Artidor alleen aan Patlite levert

Overal waar gewerkt wordt liggen gevaren en risico’s op de loer. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, ligt het gebruik van optische en akoestische signalering voor de hand, zeker in ATEX-zones. Reden waarom Artidor zich al vele jaren toelegt op het explosieveilig maken van signaaltorens, hoorns en (waarschuwings-)lichten van het toonaangevende Japanse merk Patlite. Sinds 2010 bedient Artidor de markt niet meer rechtstreeks, maar produceert het de explosieveilige ‘Patlites’ exclusief voor Patlite.

Explosieveilige Patlite signaaltorens ontwikkeld en geproduceerd door ArtidorPatlite signaaltorens voor zone 2 en zone 22De formule was eenvoudig. Al naargelang de vraag van de markt, kocht Artidor signaaltorens in bij de Nederlandse Patlite dealer om vervolgens in eigen huis een explosieveilige variant te ontwikkelen. “Van tijd tot tijd was onze vraag zo hoog”, vertelt directeur Marc Moolenaar, “dat we bot vingen in Nederland en ons heil moesten zoeken bij Patlite dealers in Duitsland, Polen, Frankrijk en Italië. Onze orders bleven niet onopgemerkt bij de moederorganisatie. Op een goede dag werd ik benaderd met de vraag of Artidor belangstelling had in een exclusieve samenwerking. De rest is geschiedenis.”

Passie voor perfectie


“De producten van Patlite steken met kop en schouders boven de concurrentie uit als het gaat om degelijkheid, afwerking en lichtopbrengst.” Marc Moolenaar is lovend over de kwaliteit van Patlite. Andersom stelt Patlite hoge eisen aan de eindproducten die Artidor aflevert. “Met minder dan perfect neemt Patlite geen genoegen. Het is een eis die voortvloeit uit de passie voor hun producten. Daarin kunnen wij ons uitstekend vinden, want het sluit naadloos aan op onze filosofie dat alleen het allerbeste goed genoeg is voor onze klanten.”

Een saillant detail is dat Patlite een scherp oog bleek te hebben voor de goede reputatie die Artidor heeft opgebouwd in de markt. “De signaallampen die Artidor in een grijs verleden verkocht als AR-070 en AR-078 dragen onder het Patlite label nog dezelfde codering.”

De producten die Artidor ombouwt, zijn getest en goedgekeurd voor gebruik in zone 2 en zone 22.

Inmiddels modificeert Artidor een tiental verschillende Patlite producten die rechtstreeks worden geleverd aan de logistieke centra van Patlite in Duitsland, de Verenigde Staten en Singapore.

Internationaal topmerk in signalering


Patlite is een toonaangevende leverancier van optische en akoestische apparatuur voor signalering, waarschuwing en alarmering. Een veelzijdig bedrijf, Japans van origine, dat wereldwijd actief is en al zeventig jaar ijvert voor veiligheid en comfort op de werkplek. Met meer dan 600 werknemers en dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Duitsland, Singapore, Korea en China geniet Patlite internationale erkenning als topmerk.

Over de samenwerking met Artidor zegt Paul Mizuki van Patlite (U.S.A.) Corporation:
“It has been a great pleasure working with Artidor Explosion Safety B.V. over the past ten years. Artidor’s customer service is very attentive, technical support has been great and Artidor’s expertise has helped us develop better products to meet the needs of the hazardous area market in the United States.”

Interesse in een eigen explosieveilig product?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden
van een explosieveilig product onder uw private
label te bespreken. Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op