Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Artidor neemt productie Zone 1 sensor over

Zone 1 sensor voor hydraulische offshore cilindersSoms kunnen kleine zaken grote gevolgen hebben. Zo ook voor Bosch Rexroth. Door veranderende regelgeving konden zij een speciale sensor voor gebruik in hydraulische cilinders niet meer maken, maar wij gelukkig wel. We hebben het product overgenomen en leveren de sensoren nu exclusief aan Bosch Rexroth zodat zij zonder zorgen hun offshore klanten kunnen blijven bedienen.

Het Boxtelse Bosch Rexroth ontwikkelde in 2008 een explosieveilige sensor voor gebruik in hun direct riser tensioner cilinders. Deze extreem grote hydraulische cilinders worden gebruikt op boorschepen om de boorpijp, de riser, op spanning te houden. De omgeving van deze cilinders en van de sensor is geclassificeerd als Zone 1.

Direct riser tensioner cilinders worden ook onder extreme omstandigheden gebruikt en na verloop van tijd zijn ze aan revisie toe. Soms moeten daarbij ook de sensoren vervangen worden. Voor een lopende revisieklus moesten nieuwe sensoren geproduceerd worden en daar kwam het probleem boven tafel: Bosch Rexroth kon niet meer over een productieomgeving beschikken die aan de strenge kwaliteitseisen voor de productie van explosieveilige apparatuur voldoet. Ze mag de sensoren dus niet zelf produceren. Dat had grote gevolgen voor de lopende projecten omdat deze hele grote cilinders niet zonder deze kleine sensor kunnen.

De samenwerking tussen Artidor en Bosch Rexroth stamt al van 2007 en is altijd bijzonder prettig geweest. In Boxtel weten ze ook dat wij al vele jaren explosieveilige apparatuur voor gebruik in Zone 1 produceren en dat de toegepaste beschermingswijzen voor ons geen geheimen hebben. Dus toen deze cilinderexperts naar een oplossing zochten, kwamen ze al snel bij ons terecht.

De gekozen oplossing is misschien wat ongebruikelijk maar wel praktisch en snel uitvoerbaar: het bestaande EU Type Certificaat op naam van Bosch Rexroth is omgezet naar Artidor waardoor wij nu de formele fabrikant van deze speciale sensor zijn geworden. Het nieuwe certificaat is toegevoegd aan ons genotificeerde kwaliteitssysteem en de productie kan van start. Daarbij zorgen wij niet alleen voor de vereiste kwaliteitscontroles maar de sensoren worden ook functioneel getest en afgesteld. Bosch Rexroth kan haar klanten weer bedienen en heeft een hele zorg minder.

Bent u op zoek naar een gekwalificeerde omgeving voor de productie van uw explosieveilige producten? Neem eens contact met ons op. We staan klaar om u te helpen.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over de productie van uw explosieveilige producten door Artidor? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Meer nieuws Neem contact op