Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

De nieuwe AR-021 en AR-022: helemaal verbeterd!

Om de zoveel tijd kijk je naar je producten en denk je: "Ze werken nog steeds goed, maar een update zou ze nóg beter kunnen maken. En misschien kunnen ze er dan meteen ook mooier uit gaan zien." Daarom introduceren we een update voor twee van onze producten: de AR-021-bewegingssensor en de AR-022-schemeringssensor.

Zone 2/22 BewegingssensorLaten we duidelijk zijn: er was niets mis met deze sensoren. Maar ze bestaan al een hele tijd. En zoals met alles is de technologie verbeterd en de smaak veranderd. Daarom zijn de updates voor de AR-021 en AR-022 gericht op twee hoofdpunten: techniek en ontwerp. Beide sensoren hebben een vrij 'robuuste' uitstraling. Ze zijn vele jaren geleden ontworpen en de stijl van die tijd is achterhaald. De behuizing van beide sensoren was van gecoat aluminium, gemonteerd op een stalen beugel. Om ze 'moderner' te maken, hebben we de behuizing een frisse nieuwe kleur gegeven en de beugel en het kogelgewricht aangepast, zodat ze dichter bij de wand geplaatst kunnen worden om ze één te maken met het ontwerp van het gebouw, de ruimte of het magazijn.

Duurzamer

Het uiterlijk is mooi, maar het belangrijkste element van de update is de elektronica. Toen we destijds onze bewegingssensor en schemeringssensor ontwierpen, waren gloeilampen en TL verlichting nog de belangrijkste lichtbron. Later werden dat halogeenlampen. Vandaag de dag zijn de meeste lichtbronnen led. Dit betekent dat er andere eisen aan de elektrische systemen worden gesteld. We hebben deze daarom herzien om beter om te gaan met hoge inschakelstromen. Bovendien hebben we de output verbeterd. De sensoren kunnen nu tot 16 A of 3500 W aan vermogen aan. Ledlampen verbruiken veel minder stroom, dus de sensor zal waarschijnlijk nooit op volle capaciteit werken. Dit betekent minder slijtage en meer duurzaamheid.

Zowel de AR-021-bewegingssensor als de AR-022-schemeringssensor zijn voor zone 2 en zone 22 gecertificeerd en per direct leverbaar.