Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Ultra2: Draagbaar is nu nog draagbaarder

Veel van onze klanten hebben licht nodig op moeilijk bereikbare plekken. Denk aan schepen of vliegtuigen in aanbouw maar ook aan andere plekken waar je niet elke twee meter een stopcontact of aansluiting hebt. We kregen dan ook al snel de vraag of we daar niet iets op konden vinden.

Zone 1/21 WerkverlichtingZo kwamen we op het idee om een draagbare werklamp te ontwikkelen die oplaadbaar is. Wat natuurlijk belangrijk was, was dat de lamp de hele dag gebruikt kon worden en snel genoeg opgeladen kan worden. Dat is dan ook de basis van de Ultra2 LED werklamp. De reacties die we hierop kregen, waren erg positief en dat is toch altijd fijn om te horen. Maar we kregen ook nog wat vragen: “Fijn, zo’n draagbare lamp, maar het vervoeren ervan – in combinatie met het oplaadsysteem – gaat niet echt heel makkelijk. Hebben jullie daar iets voor?” In het begin moesten we daar met tegenzin “nee” op antwoorden. En als je vaker ‘nee’ moet zeggen, wordt dat wel een beetje vervelend. Dus zijn we weer om tafel gaan zitten, om te kijken of we ook daar een goede oplossing voor kunnen vinden.

Nieuwe accessoires voor de Ultra2

Het resultaat is een aantal accessoires die perfect bij de werklamp passen. Allereerst is er de nieuwe opbergkoffer. Hierdoor wordt de draagbare werklamp zowaar nog draagbaarder, omdat alle onderdelen nu ‘met één hand’ te vervoeren zijn. Daarnaast geeft de koffer extra bescherming, ook al kan de Ultra2 van zichzelf al tegen een stootje.

Ook hebben we een statief ontworpen speciaal voor deze lamp. Het is een zogenaamde tripod; het heeft drie poten voor extra stabiliteit en balans. Daardoor kan de lamp tot op twee meter hoogte geplaatst worden, zonder dat het statief omvalt. Ook zit er een kantelmechanisme in verwerkt. Zo kan de ruimte waarin gewerkt wordt altijd vanuit de goede hoek verlicht worden. Dat scheelt toch weer een hoop verplaatsen.

De nieuwe generatie Ultra3

Dit betekent niet dat we stil blijven zitten. Want hoewel een oplaadbare werklamp ontzettend handig is, zijn er ook klanten die lang in dezelfde ruimte en op dezelfde plaats werken. Dat zij ons vragen of er ook een bekabelde versie beschikbaar, is dus niet gek. Gelukkig kunnen we deze klanten nu al de Ultra1 bieden. De nog robuustere en modern vormgegeven Ultra3 is echter onderweg!

De accessoires zijn inmiddels beschikbaar. Neem dus gerust contact met ons op als u daar meer over wilt weten.