Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Over ons

Artidor Explosion Safety B.V. is opgericht in 1986 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van explosieveilige producten. Dankzij de brede kennis van explosieveiligheid en jarenlange ervaring in Engineering en R&D behoort Artidor tot de innovatiefste bedrijven in de markt. Flexibiliteit en kwaliteit staan daarbij voorop.

In de uitstekend uitgeruste werkplaats ontwikkelen de specialisten van Artidor explosieveilige maatwerkoplossingen, veelal op basis van bestaande producten. Zij zorgen ervoor dat alle oorspronkelijke kenmerken, zoals het doordachte uiterlijk en het gebruiks- en installatiegemak van het product zo veel mogelijk behouden blijven. Als de toepassing daarom vraagt wordt ook de ATEX en IECEx certificering van het product door een aangewezen instantie verzorgd. Een deel van deze unieke explosieveilige producten wordt als Artidor merkproduct op de markt gebracht en zijn uit voorraad leverbaar.

Naast de geboden maatwerkoplossingen ontwikkelt en produceert Artidor producten voor klanten die het onder private label op de markt brengen. Door onze ervaring en projectmatige aanpak verlopen deze projecten zeer gecontroleerd. De private label producten bieden onze klanten nieuwe kansen in de markt.

 

Kwaliteit


TÜV Nederland

Artidors kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) is door TÜV Nederland ISO 9001:2015 gecertificeerd voor de ontwikkeling, productie en verkoop van explosieveilige producten. Daarnaast is Artidors kwaliteitsmanagementsysteem conform EN ISO/IEC 80079-34:2018 door CSA Nederland genotificeerd voor de productie van apparatuur en beschermende systemen bedoeld voor gebruik in potentieel explosiegevaarlijke gebieden conform Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114).
Download Artidors ISO 9001:2015 certificaat en de Production Quality Assurance Notification.

 

Normcommissie


Artidor is lid van normcommissie NEC31

Artidor speelt een actieve rol binnen het Nederlands Elektrotechnisch Comité, normcommissie "NEC31 Elektrisch materieel in verband met explosiegevaar". Binnen deze commissie wordt gewerkt aan het opstellen van productnormen met daarin de eisen voor de constructie en beproeving van materieel. Ook worden normen opgesteld voor het juist gebruik van materieel in explosiegevaarlijke gebieden zoals de norm voor gevarenzone-indeling, installatie- en inspectievoorschriften en richtlijnen voor onderhoud en revisie. Marc Moolenaar maakt deel uit van de volgende taakgroepen:
EN 60079-2: Bescherming van materieel door inwendige overdruk (Ex p)
EN 60079-7: Bescherming van materieel door verhoogde veiligheid (Ex e)
EN 60079-14: Ontwerp, keuze en opstelling van elektrische installaties

 

Handboek Explosieveiligheid


Handboek ExplosieveiligheidMarc Moolenaar heeft voor alle machinebouwers, installatieverantwoordelijken, leidinggevenden, gebruikers en technisch personeel dat te maken krijgt met explosiegevaarlijke omgevingen of ATEX apparatuur een boek over explosieveiligheid geschreven. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn onder andere: de ATEX 114 en ATEX 153 richtlijnen, beoordelen en vermijden van explosierisico’s, technische maatregelen, zonering voor gas en stof, organisatorische maatregelen, ontstekingsbronnen, bescherming van elektrisch en niet-elektrisch materieel, ATEX markering, selectie van apparatuur en certificaten en certificatieschema’s.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

 

Europese merknaam


Logo European Union Intellectual Property Office

Artidor is geregistreerd als merk binnen de Europese Unie en onder nummer 015332851 ingeschreven in de registers van het European Union Intellectual Property Office. Daarnaast zijn Artidor en Artidor Explosion Safety handelsmerken gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

 

Bedrijfsvideo