Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Maatwerkoplossingen

Met de maatwerk oplossingen biedt Artidor de mogelijkheid om een enkel product of een kleine serie producten explosieveilig te laten maken. Artidor beschikt over een professionele werkplaats waar wordt bepaald welke beschermingswijze tegen ontsteking het beste kan worden toegepast. Hierbij houden wij rekening met de oorspronkelijke kenmerken zodat het doordachte uiterlijk, het gebruiksgemak en de gemakkelijke installatie en onderhoudbaarheid, zoveel mogelijk behouden blijven.

Als gekwalificeerde deskundige op het gebied van explosieveiligheid verzorgt Artidor alle wettelijk voorgeschreven tests, stelt het Technisch Constructie Dossier samen en zorgt voor de certificering in overeenstemming met de Europese ATEX richtlijn 2014/34/EU. 

Voor producten uit de categorieën 1 en 2 wordt voor de certificering een aangewezen instantie benaderd. Door jarenlange ervaring, een groot netwerk en goede voorbereiding zijn wij in staat de doorlooptijd van het project kort te houden. Voor producten uit categorie 3, inclusief gas- en stofhoudende omgevingen en voor zowel elektrische als niet-elektrische apparatuur, verzorgt Artidor als gekwalificeerd deskundige de certificatie. Het eindresultaat is een CE-gemarkeerd product, klaar voor verkoop of installatie.

Voorbeelden van maatwerk oplossingen

Time lapse camera voor offshore gebruik

Vastleggen van de vogelactiviteit en de vervuiling van het platform.

Lees meer

Labelprinter voor gebruik in magazijn autolakken

Speciale oplossing voor Akzo Nobel maakt comfortabel werken mogelijk.

Lees meer

Domino Macrojet inkjet printer voor Zone 21

Printkop na aanpassing door Notified Body gecertificeerd voor zone 21.

Lees meer