Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Domino inkjet printer voor Zone 21

Domino macrojet printkop voor zone 21 en zone 22Armac legde Artidor de uitdaging voor om een Domino Macrojet inkjet printer om te bouwen voor gebruik in een stofomgeving waar verpakkingen met additieven voor thermoplastische polymeren worden afgevuld. De printer moest geschikt zijn voor gebruik in zone 22 en de printkop voor gebruik in zone 21.

Artidor zone 21 printkop

Explosieveiligheid


Om tot een explosieveilige oplossing te komen moesten drie belangrijke onderdelen beschouwd worden: de printer, de printkop en de verbindende flexibele slang met daarin de inktleiding en de signaaldraden.
Om de printer explosieveilig uit te voeren is deze ondergebracht in een maatwerkkast voorzien van een Artidor Ex pD overdruksysteem en Artidor AR-047 LED signaalverlichting.
Voor de printkop, die bestaat uit 16 solenoids en voorzieningen om de kop te kunnen reinigen, werd gekozen voor een stofdichte “Ex tb” behuizing. De benodigde openingen voor de toevoerleiding, printkop en reinigingsventiel zijn stofdicht uitgevoerd met speciale daartoe ontworpen onderdelen. Gezien de goede ervaringen met Kiwa Exvision is ook de certificering van de categorie 2D printkop in Apeldoorn ondergebracht.
Tenslotte voldeed de bestaande verbinding tussen printer en printkop niet aan de eisen en moest vervangen worden. Om transport van stof via de slang te voorkomen is aan beide zijden een speciale wartel gemonteerd waarbij tot op de afzonderlijke draad wordt afgedicht.

Totaaloplossing


Door de diepgaande kennis van explosieveiligheid kon Artidor haar klant een totaaloplossing voor alle technische problemen bieden. Bestaande en nieuwe ontwerpen, verschillende productcategorieën en uiteenlopende beschermingswijzen zijn in één hand gecombineerd tot een kwalitatief hoogstaande en veilige oplossing.

Armac


Armac, opgericht in 1991, is gespecialiseerd in industriële automatisering, machine- en procesbesturing, elektrotechniek, motion control en ICT. Zij hanteren een projectmatige, gestructureerde werkwijze om tot zo eenvoudig mogelijke oplossingen te komen. Zo zorgen zij voor de perfecte integratie van uw explosieveilige Domino printer in uw productie-omgeving.

Op zoek naar een explosieveilige oplossing?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden
van een explosieveilige oplossing voor uw product
te bespreken. Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op