Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Labelprinter voor Akzo Nobel magazijn

Labelprinter voor zone 2Akzo Nobel Car Refinishes produceert autolakken en in het als zone 2 geclassificeerde magazijn moeten producten gelabeld worden. Om het werken zo praktisch mogelijk te houden moet de labelprinter ook in de zone geplaatst worden. Of Artidor daar een oplossing voor heeft? Maar natuurlijk!

Label printer Ex Pz

Explosieveiligheid


Vanuit de IT afdeling van Akzo Nobel werd gevraagd om een Avery Dennison AP5.4 labelprinter toe te passen. Deze printer voldoet niet aan de eisen voor niet-vonkende apparatuur en aanpassen van de vele elektronische componenten bleek, zoals verwacht, onbegonnen werk. Hierop is voor een behuizing onder overdruk conform EN 60079-2:2014 gekozen. Het regelmatig wisselen van labelsoorten en rollen is inherent aan het gebruik van een labelprinter en de gebruiker zou uit gemak de behuizing open kunnen laten. Om deze potentieel gevaarlijke situatie te voorkomen en de gebruiker tegen zichzelf te beschermen is in overleg besloten om de printer bij het wegvallen van de interne overdruk direct uit te schakelen.

Labelgeleider


De speciale teflon labelgeleider is ontworpen om de labels zonder haperen uit te kunnen voeren en daarbij de luchtverliezen via de zeer nauwe opening zo veel mogelijk te beperken. In combinatie met de zeer lage interne overdruk van 0,5 mbar, het proportionele inlaatventiel en de microprocessorbesturing is een oplossing gerealiseerd die ongeacht de aan- of afwezigheid van labels goed functioneert.

Label geleiding Ex P printer

Akzo Nobel Car Refinishes


Vrijwel sinds de uitvinding van de auto helpt Akzo Nobel Car Refinishes carrosseriebedrijven met de zorg voor auto’s. Daarbij ontwikkelen ze voortdurend nieuwe technologieën om de lakken voor het overspuiten van auto’s nog beter te maken. De lakken van Akzo Nobel Car Refinishes worden onder de merknaam Sikkens op de markt gebracht.

Op zoek naar een explosieveilige oplossing?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden
van een explosieveilige oplossing voor uw product
te bespreken. Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op