Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

search icon

Meer dan 35 jaar ervaring in Explosieveiligheid

Time lapse camera voor offshore gebruik

Time lapse camera voor zone 2Begin 2017 werd Artidor benaderd door de Bird Control Group met de vraag om een time lapse camera geschikt te maken voor gebruik offshore. Met de camera moet over langere tijd de activiteit van vogels en de bijbehorende vervuiling van het helikopterplatform vast worden gelegd. Bijkomende uitdaging was dat de batterij capaciteit van de camera onvoldoende is om de gewenste zes tot negen maanden te kunnen overbruggen. Het helidek is geclassificeerd als zone 2.

Artidor Time laps camera

Explosieveiligheid


Om tot een explosieveilige oplossing te komen is gekozen voor het gebruik van een “Beperkt ademende behuizing” conform EN 60079-15:2010. Deze behuizing kan gebruikt worden omdat de camera in normaal bedrijf niet-vonkend is en geen warmte produceert. Om de gasdichtheid te vergroten is het slagvaste polycarbonaat venster vast in de behuizing gemonteerd en zijn de tapgaten voor de kabelwartels met een blindplug en kunsthars hermetisch gesloten. Ook is de behuizing voorzien van een extra mantel (sun shroud) om opwarmen van de behuizing door directe zonnestraling te verminderen. Hiermee wordt het “ademen” van de behuizing zo veel mogelijk voorkomen.

Batterijcapaciteit


Om de camera langer inzetbaar te maken is een pakket met niet-oplaadbare batterijen ingezet wat zich buiten de camera bevindt. De bestaande camerabehuizing is aangepast en de elektronica is met een kabel met het batterijpakket verbonden. De explosieveiligheid van het batterijpakket is zeker gesteld door het toepassen van beschermingswijze Ex m “molding”. Dit vergroot tevens de levensduur in de zoute lucht van de offshore omgeving.

Bird Control Group


De Bird Control Group is een zeer innovatief bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van apparatuur waarmee vogels op een diervriendelijke maar effectieve manier verjaagd kunnen worden. Het gepatenteerde systeem wordt al langere tijd en met zeer veel succes ingezet in de landbouw, op vliegvelden en op landingsplatformen voor helikopters op booreilanden.

Op zoek naar een explosieveilige oplossing?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden
van een explosieveilige oplossing voor uw
product te bespreken. Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op